Om Landskrona

Landskrona

I Landskrona bor det strax över 40 000 personer. Det är lätt att ta sig härifrån till andra städer som Helsingborg, Lund, Malmö och Köpenhamn. Det går många tåg och det tar bara en timme att ta sig till Kastrup flygplats där färden kan gå vidare ut till världen.

Det finns också goda skäl att stanna i Landskrona. Om Landskrona ska författaren och Nobelpristagaren Selma Lagerlöf ha öst lovord när hon arbetade där på stadens flickskola under slutet av 1800-talet. Den vackra utsikt som Lagerlöf talade om finns fortfarande kvar att beskåda. Om vädret är klart så kan man tydligt se Öresundsbron och ibland ända till Köpenhamn.

Det finns också gott om aktiviteter i staden. Under hösten arrangerar kommunen en späckad kulturfestival för ungdomar och för den som är intresserad av hundar finns det även en spännande hundmässa som äger rum i slutet av augusti.

För den som tycker om att bada så finns det massor med fina stränder och även utomhusbad. Det går också att åka ut till den vackra ön Ven och där ta en cykeltur för att uppleva det fina ö-landskapet. Här går det också att handla fina hantverk och konstverk skapade av lokala hantverkare och konstnärer. Cyklar går att hyra direkt på ön så det är inget man behöver ta med sig, dock kan det vara klokt att ta med sig en cykelhjälm.

Staden är också perfekt för den golfintresserade. Här finns bland annat Barsebäcks golfbana där en av de stora golftävlingarna spelades under början av 2000-talet. Då byggdes också den fina konferensanläggning som idag också är ett hotell och hus-boende inte bara för golfare utan för många som besöker staden och vill bo fint. Hotellet har bland annat en vacker utsikt över sundet från sin restaurang.

På kommunens hemsida finns en rad tips om saker att se och göra under vistelsen i Landskrona. För den som söker boende så finns det flera bra och prisvärda hotell i området.

Landskrona är också ett bra ställe att bo på för den som vill besöka sevärdheter som Sofieros slott i Helsingborg eller Domkyrkan i Lund som ligger nära och dit det är lätt att ta sig.

Även Birgit Nilsson, den internationellt erkända operasångerskans, före detta hem och numera museum ligger här och är väl värd ett besök. Museet är relativt nytt och invigdes 2010. Museet ligger i Båstad vilket är mindre än en timmes bilresa från Landskrona.