Fiske i Saxån

Saxån är en å i västra Skåne i närheten av Landskrona. Landskrona är en liten men vacker stad med något mer än 40 000 invånare.

Saxån erbjuder ett riktigt fint fiske. Här finns gott om grov abborre men även gäddfisket ska vara bra.

Det finns förstås fler fiskarter i ån. Såsom abborre, brax, havsöring, ål och regnbåge med flera. Det går också att fixa mört här.

Det man ska tänka på är att vissa fiskearter som havsöringen kan vara fredade under hela eller vissa perioder på året.

De metoder som är tillåtna för att fiska är flugfiske och spinnfiska. Det går förstås också bra att meta.

Det krävs fiskekort för att få fiske. Fiskekortet är tillför att hålla tjuvfiskarna borta och måste bäras synligt i samband med fiskandet. Det går att köpa på flera ställen i närheten och är inte särskilt dyrt men hjälper den ideella förening som stöttar upp bevarandet av fisket i Landskrona så att allting fungerar som det ska.

När man tröttnat på att fiska eller om det trots denna texts rubrik inte skulle nappa i Saxån finns det mycket annat som är roligt och spännande att hitta på i Landskrona och kringtrakterna. Ta till exempel en tur ut till ön Ven och cykla över ön. Det ska vara en fantastisk natur att uppleva både för unga och äldre. Här finns också flera fina badstränder att besöka. För den golfintresserade finns det massor med golfbanor och för den som gillar att shoppa är också möjligheterna goda. Det finns massor av anledningar att tillbringa semesterledigheten i Landskrona med andra ord.