Shopping

I Landskrona finns det gott om möjligheter för den som gillar shopping. Staden har som många andra städer i Sverige en historia som varv- och industristad men har nu utvecklats till allt mer av en shoppingstad. Det finns till exempel en stor shoppinggata i staden och staden är en pionjär i Sverige vad gäller Fair Trade koncept. Hösten 2013 arrangeras Fair Trade Challenge som är en stor tävling i fikande där företag och serveringar kan delta och arrangera fika som är öppen för allmänheten och bygger på Fair Trade råvaror. Tanken bakom Fair Trade är att de som producerat varorna ska få skäligt betalt och att produktionen och distributionen ska ske under hållbara former som inte förstör vårt jordklot.

När du kommer till Landskrona för att shoppa ska du inte missa att ta en tur ut till ön Ven. Där kan du nämligen finna massor av fina hantverk och konstnärliga skapelser från lokala hantverkare konstnärer. Här finns verkligen möjligheten att köpa en unik och vacker present till någon av dina nära och kära.

Det går också att förstås att hitta på en massa annat än shopping i Landskrona. Det är dessutom nära till granstäder som Helsingborg och Lund och det går att ta sig vidare till Köpenhamn och ut i världen via flygplatsen i Kastrup. Stannar du i Landskrona finns det massor med sevärdheter att besöka och evenemang arrangeras och annonseras på kommunens hemsida. Det finns också mycket att hämta för den sportintresserade i form av såväl till exempel högklassiskt fiske som golf.

Det går bra att bara koppla av i Landskrona också. Miljön är vacker och det är en fridfull plats.