Åk ut till Ven

Landskrona är en relativ liten stad som ligger i södra Sverige. Här bor lite mer än 40 000 invånare och det är inte alla i Sverige som känner till att det finns mycket fint att uppleva och göra här.

Ett av många exempel på bra saker att hitta på när man är i Landskrona är att ta en tur ut till ön Ven.

Ven är en vacker ö som ligger mellan Skåne och Danmark. Det är ganska lätt att ta sig ut hit och det finns flera alternativ. Det är också lätt att ta sig runt på ön. Det bästa sättet menar många är att cykla eftersom det då går att njuta extra mycket av den vackra miljön på ön och att det också lätt går att stanna till för att kanske ta ett bad vid en vacker strand eller besöka en av öns fina caféer eller restauranger. Eller varför inte för att handla hos någon av de skickliga hantverkarna eller konstnärerna som säljer sina handgjorda och unika skapelser. På många sätt den perfekta presenten att ta med sig hem till vänner och släktingar.

Men hur ska man då få med sig cykeln till ön? Ja det behöver man naturligtvis inte. Det finns en bra cykeluthyrning på ön som dessutom erbjuder alla sorters cyklar för alla typer av behov. Här finns tandemcyklar, cykelkärror, barnsitsar, handikappcyklar med mera. Det enda du behöver komma ihåg är att ta med dig din egen cykelhjälm.