Weekend i Landskrona

Landskrona är ett av de mest underskattade svenska turistmålen. Det är en liten stad med strax över 40 000 invånare men staden har mycket att erbjuda i form av sevärdheter och nöjen. Både för den som gillar shopping och turism men också den som gillar olika former av sport eller idrott. Landskrona är till exempel ett perfekt resmål för den golf eller fiskeintresserade familjen. Här finns många golfbanor bland annat Barsebäcks Golfbana där Solheim Cup spelades 2003.

En weekend i Landskrona behöver dock inte handla om idrott, nöje eller turism. Det kan handla lika mycket om avkoppling. Flera av stadens hotell erbjuder högkvalitativa boenden där det går att slappna av i en miljö fri från störningar. Naturen här är harmoniskt och det går att ta sköna promenader med utsikt över sundet. Om vädret är klart är det en av de vackrare utsikter och upplevelser man kan få. Författarinnan och nobelpristagerskan Selma Lagerlöf är känd för att ha just berömt skönheten som man möter när man befinner sig i Landskrona.

Landskrona har med andra ord en hel del att erbjuda och för den som bor i Sverige så går det ju att spara en slant genom att skippa utlandssemestern och istället bege sig till en plats där det går att såväl koppla av och ta det lugnt som uppleva en del av Sveriges historia, bege sig ut på äventyr eller shopping eller ta en runda på golfbanan eller prova sin fiskelycka.